Circuit Gilles Villeneuve
F1 track action starts on Friday at the Circuit Gilles Villeneuve with two, 1-hour free practice sessions (FP1 & FP2) for teams to find the perfect setup.
Free practice 3 (FP3) takes place on Saturday afternoon, building up to qualifying; a 3-part session where lap times decide starting positions for the Grand Prix on Sunday.
|Friday||First Practice||13:30 - 14:30|
|Second Practice||17:00 - 18:00|
|Saturday||Third Practice||12:30 - 13:30|
|Qualifying||16:00 - 17:00|
|Sunday||Grand Prix (70 laps or 120 minutes)*||14:00 - 16:00|
*An F1 race has a maximum time of 2 hours, but can run for up to 3 hours if there are red flags. Jump to full timetable.
Try not to blink if you have a view of the pits. This is where pit crews hone their skills for the 2-second tyre change.
Pit stop Practice at the Canadian GP is from 11:20 – 11:50 on Saturday morning.
This is when the grandstands really start to fill up. 2 hours before lights out, drivers warm-up for the race by waving at fans and answering questions. Last chance photo op before the helmets go on.
The driver’s parade at the Canadian GP is from 11:50 – 12:20 on Sunday afternoon.
A North American entry level, open-wheel series that uses formula ford cars. After karting this is often the first step on the ladder to a career in Indycar.
The action starts with a 30 minute practice on Friday morning and qualifying for race one in the afternoon. Saturday sees two of the three races. The third race gets underway on Sunday.
The Ferrari Challenge is a one make sports car series where drivers compete with the Ferrari 488.
Friday features three 20-30 minute sessions for practice. On Saturday, qualifying and race one get underway in the morning and in the evening fans can watch qualifying for race two. The final race is held on Sunday.
|FRIDAY 16th JUNE||Local time|
|Ferrari Challenge||First Practice Session||09:20 - 09:50|
|F-1600||Practice Session||10:20 - 10:50|
|Ferrari Challenge||Second Practice Session||11:20 - 11:50|
|FIA||F1 Car Presentation||12:00 - 13:00|
|Paddock Club||Paddock Club Pit Lane Walk||12:00 - 13:00|
|Paddock Club||Paddock Club Track Tour||12:00 - 13:00|
|FORMULA 1||FIRST PRACTICE SESSION||13:30 - 14:30|
|F-1600||Qualifying Session||15:00 - 15:30|
|Formula 1||Teams' Press Conference||15:00 - 16:00|
|Paddock Club||Paddock Club Track Tour||15:40 - 16:30|
|Paddock Club||Paddock Club Pit Lane Walk||15:40 - 16:30|
|FORMULA 1||SECOND PRACTICE SESSION||17:00 - 18:00|
|Ferrari Challenge||Third Practice Session||18:30 - 18:50|
|SATURDAY 17th JUNE|
|Ferrari Challenge||First Qualifying Session||08:30 - 09:00|
|F-1600||First Race (12 Laps or 25 Mins)||09:30 - 10:00|
|Ferrari Challenge||First Race (18 Laps or 30 Mins)||10:30 - 11:05|
|Formula 1||Team Pit Stop Practice||11:20 - 11:50|
|Paddock Club||Paddock Club Track Tour||11:20 - 12:05|
|Paddock Club||Paddock Club Pit Lane Walk||11:20 - 12:05|
|FORMULA 1||THIRD PRACTICE SESSION||12:30 - 13:30|
|F-1600||Second Race (12 Laps or 25 Mins)||14:00 - 14:30|
|Paddock Club||Paddock Club Track Tour||14:45 - 15:35|
|Paddock Club||Paddock Club Pit Lane Walk||14:45 - 15:35|
|FORMULA 1||QUALIFYING SESSION||16:00 - 17:00|
|Formula 1||Press Conference||17:00 - 18:00|
|Ferrari Challenge||Second Qualifying Session||17:45 - 18:15|
|F1 Experiences||F1 Experiences Champions Club Grid Walk & Trophy Photo||18:30 - 19:30|
|SUNDAY 18th JUNE|
|F-1600||Third Race (14 Laps or 30 Mins)||09:55 - 10:25|
|Ferrari Challenge||Second Race (18 Laps or 30 Mins)||10:55 - 11:30|
|Paddock Club||Paddock Club Pit Lane Walk||11:40 - 12:40|
|Paddock Club||Paddock Club Track Tour||11:45 - 12:15|
|Formula 1||Drivers' Parade||11:50 - 12:20|
|Formula 1||National Anthem||13:46 - 13:48|
|FORMULA 1||GRAND PRIX (70 LAPS OR 120 MINS)||14:00 - 16:00|
All start times in this timetable and other schedules on this page are in the local timezone at the track. Times are subject to change.
I’m Danny, an incurable Formula 1 fan for over 30 years and founder of The F1 Spectator. My aim is to inform and inspire, arming you with helpful tips and advice for your next F1 trip.